Stora Halsö

 • 2017-05-28-14.17.25-1
 • 2017-05-28-13.53.51-1
 • 2017-05-28-13.48.30-1

Kohde Category: Satama, Sauna ja Uudenmaan virkistysalueyhdistys

Profiili
Profiili
Photos
Kartta
Arvostelut
Samanlaisia kohteita
 • Kordinaatit osoittavat Stora Halsön pohjoispuolen laguunin laituriin. Stora Halsö kuuluu Kopparnäsin ulkoilualueeseen jota hallinnoi Uudenmaan virkistysalueyhdistys. Muita lähistön kiinnittymispaikkoja ovat esimerkiksi Gåsörenin pohjoispuolen kallion kärki, Lilla Halsö ympäri saaren ja Haraholmin eteläranta.

  Stora Halsön linjataulun luoteispuolella olevaa matalikkoa pitää varoa, se on etenkin tyynellä kelillä huomaamaton. Merikarttassa matalikkoa ei ole merkitty kovin selvästi. Stora Halsön ylimmän linjataulun lähellä olevan niemen kiertäen voi oikaista saarten välistä itse laiturialueelle. Kaksi lateraalimerkkiä laguunin suulla opastavat myös satamaan ajossa. Laiturin kohdalla on vettä runsaasti, mutta ennen laituria olevat itäpuolen kivet rajoittavat laajoja kaarroksia. Laituri on kohtalaisen hyvä ja poijut kiinnitystä varten tarpeeksi kaukana, jolloin samaa poijua voi käyttää kaksikin venettä. Laituriin osuvat vain luoteen ja pohjoisen tuulet.

  Maissa havaittua: Laituriin sopii kymmenkunta venettä hyvin ja syvyys poijujen sekä laiturin välissä on 1,5 metriä. Veneitä voi kiinnittää myös lenkkeihin, joita on rannoilla. Pohjoispuolen sivu on hyvää kiinnitysaluetta. Laiturin vieressä on keittokatos. Käymälä löytyy lyhyen matkan päästä laiturista.

  Maasto on vaihtelevaa ja kallioista, rannat monipuolisia ja sopivia kiinnityspaikkoja löytyy etelärannaltakin, mutta ne vaativat hyvää säätä. Etelärannalta löytyy myös hiekkaranta.

  Saaressa on pieni, itsepalveluperiaatteella toimiva sauna, laguunin itärannalla.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Jätä arvostelu