Lisätietoa

Retkisatama.fi on vapaaehtoisvoimin ylläpidettävä sivusto venesatamista, saariston kohteista ja luonnonsatamista. Sivulle on koottu sisältöä useista eri lähteistä; kaupunkien verkkosivuilta, Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sivuilta sekä venekerhojen verkkosivuilta. Septityhjennyspisteiden tiedot on kerätty Pidä saaristo siistinä ry:n sivuilta.

Satamakohteet on jaettu kolmeen kategoriaan.

vierasvenesatama Vierasvenesatama. Vierasvenesatamissa on laiturit, poiju- tai aisakiinnityksellä. Yleensä yksityisen yrityksen ylläpitämiä. Usein löytyy myös muita palveluita kuten polttoaineen myynti, ravintola ja sauna. Yöpyminen on maksullista.

satamaankkuri Satama. Satama-kategoriassa ovat retkisatamat joista löytyy laituri tai poijut kiinnittymiseen. Yleensä kaupunkien tai yhdistysten ylläpitämiä kohteita. Yöpyminen ilmaista.

ankkuri Retkisatama. Retkisatamat ovat saarikohteita joissa ei ole laituria tai poijuja helpottamassa rantautumista. Kiinnittymiseen saattaa silti löytyä kiinnittymisrenkaita kalliosta. Palveluita saattaa löytyä, esim. grillikatoksia tai käymälöitä. Yleensä kaupunkien tai yhdistysten ylläpitämiä. Joukossa myös luonnonsatamia joihin rantautuminen sallittua jokamiehenoikeudella. Yöpyminen on ilmaista.

Sivuston vapaaehtoinen tukeminen

Voit tukea Retkisatama.fi sivun toimintaa tekemällä vapaaehtoisen lahjoituksen Paypalin kautta. Esimerkiksi kymmenellä eurolla saa palvelimen vuokran maksettua yhdeksi kuukaudeksi.

Palaute ja yhteydenotot: Antti Mörsky antti@retkisatama.fi